رایانش ابری در حوزه سلامت الکترونیک

رایانش ابری در حوزه سلامت الکترونیک

 

امروزه رایانش ابری یا cloud computing  بحث جذابی در حوزه تکنولوژی می باشد. این فناوری در حوزه پزشکی و درمانی نیز وارد شده و پیشرفت چشم گیری داشته است. در این مقاله به بررسی رایانش ابری، مزایا و معایب آن و همچنین کاربرد رایانش ابری در حوزه سلامت و پزشکی و درمانی می پردازیم.

رایانش ابری چیست

رایانش ابری یا cloud computing تکنولوژی هست که با فضایی که در اختیار شما قرار می دهد به شما امکان می دهد با استفاده از بستر اینترنت ارائه خدمات رایانه ای شامل سرورها، فضای ذخیره سازی و بکاپ داده ها، پایگاه داده، نرم افزار، سازماندهی وبسایت و تجزیه و تحلیل برای ارائه الگوها را در اختیار شما قرار می دهد. در واقع با استفاده از این فناوری دیگر نیازی به تجهیزات سخت افزاری خاص و کانفیگ آن ندارید. همچنین همیشه سرویس شما در دسترس می باشد و میتوانید با هر نوع دستگاهی به آن متصل شوید.

منابع سرویس های انتخابی مجازی می باشد و کاربر می تواند بر اساس نیاز خود سرویس مورد نظر را انتخاب کند. این انتخاب نیازی به افزایش منابع و تجهیزات را نیز ندارد. رایانش ابری دارای ۳ نوع مختلف ابر خصوصی، ابر عمومی و ابر ترکیبی یا هیبرید کلود می باشد.

 

عوامل موثر بر به کار گیری رایانش ابری در حوزه سلامت و پزشکی

عوامل موثر بر به کار گیری رایانش ابری در سلامت الکترونیک

از آنجایی که فناوری رایانش ابری در همه ی حوزه ها در حال استفاده می باشد صنعت پزشکی و درمانی نیز از استفاده از این تکنولوژی بهرمند شده است. کلود در حوزه سلامت تحول بزرگی ایجاد کرده و باعث تغییر ساختار سیستم های اطلاعاتی بیمارستان ها و درمانگاه ها و کلینیک ها شده است. به این صورت که با استفاده از کلود و نرم افزار های پزشکی اطلاعات بیماران جامع و کامل در دسترس قراره گرفته است. همچنین برای مواردی که نیاز به نظر چندین پزشک می باشد دیگر نیاز به برگزاری جلسات نیست و به راحتی با استفاده از فناوری رایانش ابری می توان به راحتی در هر زمان به امور رسیدگی کرد.

عوامل موثر بر به کار گیری کلود در سلامت الکترونیک شامل عامل انسانی، عوامل سازمانی، عوامل تکنولوژیکی، عوامل محیطی، روش شناسی پژوهش، جامعه آماری و روش نمونه گیری، ابزار گردآوری داده ها، فرایند سلسله مراتبی فازی و محاسبه فرایند تحلیل سلسله مراتبی فازی با استفاده از روش چانگ هستند.

همچنین با فراگیر شدن این تکنولوژی در سراسر دنیا، افرادی که نیاز به دکتر و درمان دارند ولی در مناطقی ساکن هستند که دسترسی به امکانات پزشکی ندارند، می توانند از خدمات پزشکی از راه دور استفاده کنند. این سیستم همکاری پزشکان و به اشتراک گذاری یافته های جدید پزشکی را نیز ساده تر می کند.

 

مزایا و معایب رایانش ابری

مزایای رایانش ابری

رایانش ابری مزایای زیادی دارد که عبارتند از:

  1. کاهش هزینه
  2. امنیت بالا
  3. پویایی
  4. قابل اطمینان
  5. افزایش سرعت
  6. به روز رسانی خودکار
  7. تعبیه و اجرای آسان
  8. دسترسی آسان و همیشگی
  9. بازیابی موثر اطلاعات

معایب رایانش ابری

رایانش ابری همانند همه فناوری ها معایبی نیز دارد که شامل:

  1. کنترل محدود
  2. وابستگی به فروشنده
  3. ایجاد اختلال و عدم دسترسی به سرویس
  4. مشکل پهنای باند
  5. عدم فراوانی سرویس های کلود و نیاز به تهیه نسخه پشیبان

 

کاربرد های روزمره رایانش ابری

کاربرد های رایانش ابری

آیا به این موضوع دقت کرده اید که ما روزانه از سرویس های مختلف رایانش ابری استفاده می کنیم؟ سرویس هایی مانند سرویس های gmail، سرویس google drive، سرویس های ویرایش اسناد، سرویس های پخش موزیک، اپلیکیشن هایی مانند تلگرام که داده هایشان بر مبنای کلود هست، سرویس های پخش فیلم مانند نتفلیکس نیز برای پخش فیلم های خود از فناوری رایانش امن استفاده می کند.

همانطور که گفتیم رایانش ابری مزایای خیلی خوبی دارد که شما میتوانید بسته به نیاز کسب و کار خود از آن استفاده کنید و باعث کاهش هزینه ها می شود. همچنین باید این نکته را در نظر داشته باشید با استفاده از سرویس های ابری بهتر است نسخه پشتیبان از داده های خود داشته باشید. کاربرد های رایانش ابری در حوزه سلامت و پزشکی و درمانی پیشرفت چشمگیری داشته پس اگر شما نیز در این حوزه فعالیت می کنید بهتر است مانند دیگر همکاران از این امکانات استفاده کرده و همگام با تکنولوژی پیش روید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

ثبت درخواست دمو و مشاوره رایگان