فایروال چیست و چه کاربردهایی دارد؟

 

یکی از رایج ترین سوالاتی که در حوزه شبکه و اینترنت افراد مختلف می پرسند این است که فایروال چیست و استفاده از آن چه لزومی دارد؟ امنیت و اینترنت دو مقوله‌ی جدانشدنی از همدیگر هستند. بنابراین چه کسب‌وکارهای اینترنتی و چه کاربران اینترنتی باید اهمیت بسیار زیادی به موضوع امنیت بدهند. در ادامه این مقاله به طور کامل توضیحاتی را در رابطه با فایروال به شما می دهیم. با ما همراه باشید.

فایروال چیست؟

 

فایروال یا دیواره آتش ( Firewall ) به نرم‌افزار یا سخت‌افزارهایی گفته می‌شود که از دسترسی به کامپیوترها جلوگیری کرده و ترافیک رد و بدل شده در شبکه را کنترل می‌کند. فایروال در حقیقت یک ابزار امنیتی است که می‌تواند یک برنامه‌ی نرم‌افزاری یا یک دستگاه اختصاصی شبکه باشد.

هدف استفاده از فایروال چیست؟

هدف اصلی فایرول جداسازی یک داده‌ی امن از ناحیه‌ی ناامن و کنترل ارتباطات بین این دو است. فایروال می‌تواند کارهای دیگری نیز انجام دهد اما عمدتاً مسئول کنترل ارتباطات ورودی و خروجی از یک دستگاه به شبکه است.

فایروال‌ها از دسترسی غیر مجاز به شبکه‌ی خصوصی جلوگیری کرده و یک چارچوب امنیتی جامع برای شبکه‌ی شما هستند.

نحوه عملکرد فایروال

فایروال با استفاده از یک دیوار کد، کامپیوتر شما را از اینترنت جدا می‌کند. فایروال هر داده‌ای که می‌خواهد به کامپیوتر شما وارد شود یا از آن خارج شود را کنترل می‌کند و بررسی می‌کند که آیا اجازه‌ی عبور دارد یا باید مسدود شود؟

فایروال یکی از مهم‌ترین لایه‌های امنیتی شبکه‌های کامپیوتری بوده و عدم استفاده از آن موجب می‌شود تا هکرها به‌راحتی وارد شبکه یا کامپیوتر شخصی شما شده و بدون هیچ محدودیتی خراب‌کاری‌های خود را انجام دهند.

فایروال در حقیقت فیلتری است که داده‎‌ها باید از آن عبور کنند. یک خانه را تصور کنید که افرادی که می‌خواهند به آن وارد شوند یا از آن خروج کنند باید از درب خانه عبور کنند. محل قرارگیری فایروال در درب ورود و خروج داده‌ها از کامپیوتر یعنی (Gateway) است.

فایروال

فایروال چه کاری انجام می دهد؟

عموماً فایروال‌ها این کارها را انجام می‌دهند:

  • از منابع محافظت می‌کنند.
  • اجازه‌ی دسترسی مجاز می‌دهند.
  • ترافیک شبکه را مدیریت و کنترل می‌کنند.
  • اتفاقات را ذخیره و گزارش می‌دهند.
  • نقش یک میانجی را ایفا می‌کنند.

فایروال شخصی چیست؟

بسیار مهم است که بدانیم چرا به فایروال نیز داریم و فایروال چه کمکی به افزایش امنیت ما می‌کند؟ برای پاسخ به این سؤال نیاز داریم تا با اهداف حفاظت از اطلاعات آشنا شویم؛ چون این امر به ما کمک خواهد کرد بفهمیم چگونه فایروال احتیاجات ما را برآورده می‌کند.

چرا به فایروال شخصی نیاز داریم؟

در عصر اینترنت‌ پرسرعت، کامپیوتر شما به‌صورت الکترونیکی به شبکه‌ای گسترده متصل می‌شود. مگر این‌که یک فایروال شخصی داشته باشید و بتوانید از اطلاعات خود محافظت کنید.

اتصال با سرعت بالا هم دارای مشکلات خاص خودش است. ازقضا، همین سرعت بالا باعث آسیب‌پذیر شدن اتصال می‌شود. اتصال به اینترنت پرسرعت مثل این است که به‌سرعت از درب خانه‌ی خود خارج شوید و درب را پشت سرخود باز بگذارید.

نتیجه گیری

استفاده از فایروال برای مدیریت شبکه یک امر حیاتی است. بدون فایروال شبکه‌ها نمی‌توانند داده‌ها و اطلاعات حساس خود را برای بازیابی انتخابی ذخیره کنند. فایروال از کامپیوتر و شبکه‌ی شما در برابر حملات مختلف محافظت می‌کند. شرکت‌ها  و سازمان‌ها، شبکه‌ها و کامپیوترهای خانگی باید به فایروال مجهز شوند تا ریسک از دست رفتن اطلاعات کاهش بیابد. بنابراین به‌هیچ عنوان لزوم استفاده از فایروال را نادیده نگیرید.

شرکت فناوران شبکه سینداد در کلیه‌ی خدمات خود از جدیدترین فایروال‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری استفاده می‌کند تا مشتریان خیالشان از بابت داده‌ها و اطلاعاتشان و همچنین حملات هکرها راحت باشد.

روش خاموش کردن فایروال در ویندوز ۱۰

  • برای انجام تنظیمات Firewall در ویندوز ۱۰ ابتدا باید وارد Control Panel شوید، برای این منظور در قسمت Search The Web And Windows گزینه Control Panel را تایپ کنید تا گزینه مورد نظر به نمایش گذاشته شود و وارد Control Panel شوید.
فایروال
  • پس از ورود به کنترل پنل گزینه Windows Firewall را انتخاب کنید.
فایروال
  • از منوی سمت چپ گزینه Turn Windows Firewall on or off را انتخاب کنید. صفحه ای مانند صفحه زیر را باید مشاهده کنید.
فایروال
  • برای فعال بودن Firewall باید گزینه On و برای غیرفعال بودن Firewall گزینه Off انتخاب شود.
فایروال

دوست عزیز سلام

اگر بخواید می تونیم کمتر از 5 دقیقه چیزی رو که دنبالش هستین بهتون بدیم.

ما اینجاییم که به شما کمک کنیم تا با کمک نرم افزار، مدیریت مراجعات، مالی و حسابداری، فالوآپ و افزایش درآمدتان را سیستماتیک کنید.