هاست چیست؟
شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که هاست چیست؟ و تفاوت هاست با لوکال هاست چیست؟ در این مقاله قصد داریم به تعریف مفهوم هاست و لوکال هاست بپردازیم. با ما همراه باشید.
تصور کنید به تازگی کلینیکی راه اندازی کرده اید و می خواهید برای کلینیک خود نرم افزار مدیریتی تهیه کنید. برای استفاده از نرم افزارهای مدیریت مطب و کلینیک شما نیاز به فضایی برای اجرای نرم افزار و نگهداری اطلاعات خود دارید. فضای مورد نیاز می تواند به صورت سخت افزار فیزیکی و کامپیوتر خودتان باشد که به آن لوکال هاست می گویند. نوع دیگری از هاست وجود دارد که شما نیاز به تهیه سخت افزار خاص برای اجرای نرم افزار ندارید و می توانید بسته به نیاز خود آن را از شرکت های ارائه دهنده هاستینگ، تهیه کنید.
همچنین ممکن است در فکر راه اندازی وبسایت باشید. تا به حال به این موضوع فکر کره اید که یک وبسایت چطور نمایش داده می شود؟ و دقیقا چه اتفاقی در حال رخ دادن است؟ برای دانستن این موضوع به تعریف مفاهیم هاست چیست می پردازیم. همچنین برای دانستن ضرورت داشتن دامنه برای استفاده از هاست و تعریف مفهوم دامنه چیست به این مقاله مراجعه کنید.
هاست چیست؟
هاست ( Host) به معنای فضای میزبانی می باشد که بخشی از سرور است. برای استفاده های مختلفی مانند راه اندازی وبسایت، استفاده از نرم افزارهای تحت وب، فروشگاه آنلاین، به اشتراک گذاری فایل برای دانلود و … کاربرد دارد.
دو نوع سیستم عامل برای هاست وجود دارد. برای مثال برای راه اندازی سایت وردپرسی شما نیاز به هاست لینوکسی دارید. همچنین نرم افزار های تحت وب مانند نرم افزار پزشکیار باستانی طب نیاز به هاستی با سیستم عامل ویندوزی دارد. در نتیجه شما باید با توجه به نوع کار خود هاستی تهیه کنید که سیستم عامل آن با کار شما سازگاری داشته باشد.
تفاوت هاست با سرور
شاید تا اینجای کار برای شما سوال پیش آمده باشد که هاست چه تفاوتی با سرور دارد؟ سرور به معنای یک کامپیوتر همیشه روشن و متصل به اینترنت می باشد. هاست بخشی از یک سرور می باشد که منابع مختلفی در اختیارش قرار می گیرد مانند فضای ذخیره سازی، رم، قدرت پردازنده و … . سرور می تواند به چندین بخش به صورت مجازی تقسیم شود که به هر بخش از آن هاست گفته می شود.
لوکال هاست چیست؟
لوکال هاست (LocalHost ) به فضایی از سیستم شما گفته می شود که می توان با استفاده از نرم افزارهای به خصوصی فضای میزبانی بر روی سیستم خودتان ایجاد کنید. برای مثال می خواهید برای تست پروژه و اجرای آن هزینه زیادی نکنید می توانید با راه اندازی لوکال هاست بر روی کامپیوتر خود آن را اجرا کنید. این نکته باید را در نظر داشته باشید نمی توان به هرچیزی که روی لوکال هاست قرار دارد خارج از سیستم خودتان دسترسی داشت. اگر شما برای محیط کار خود سروری تهیه کرده اید و نرم افزار بر روی آن قرار داده اید برای دسترسی خارج از شبکه ی محیط کارتان نیاز به داشتن ip valid دارید. برای داشتن ip valid می توانید از سرویس دهنده اینترنت خود درخواست کنید تا ip اختصاصی در اختیار شما قرار دهند.
مزایای لوکال هاست رایگان بودن آن، دسترسی آفلاین، سرعت و امنیت بالا، مناسب برای تست پروژه و اعمال تغییرات آسان می باشد. لوکال هاست نیز دارای معایبی هست از جمله داشتن سیستمی با سخت افزار قابل قبول و قوی، ممکن است با آسیب به کامپیوتر همه اطلاعات شما از بین برود و… .
انواع هاست
هاست انواع مختلفی دارد و شما طبق نیاز و استفاده خود می بایست یکی از انواع ویندوزی، لینوکسی، دانلودی، فروشگاهی و یا وردپرسی را انتخاب نمایید. همچنین سعی کنید هاست خود را از شرکت های هاستینگ معتبر تهیه کنید تا از امنیت و پشتیبانی خوبی برخوردار شوید. موارد مهمی که قبل از خرید هاست باید به آن توجه کنید میزان فضای هاست، پهنای باند، رم، آپ تایم، سیستم عامل و کنترل پنل هاست دقت بفرمایید.
انواع سرویس های هاستینگ
میزبانی وب اشتراکی
سرورهای هاست اشتراکی از سرویس های اقتصادی هاستینگ هستند که تعداد بالایی هاست روی یک سرور قرار دارند و به طور مشترک از منابع سرور استفاده می کنند. این سرویس ها از سرعت و امنیت خوبی برخوردار نمی باشند به همین دلیل استفاده از آن ها برای سایت هایی که میخواهید حجم ترافیک بالایی داشته باشد مناسب نیست.
هاست رایگان
هاست رایگان کلمه وسوسه برانگیزی می تواند باشد. باید در نظر داشته باشیم که هر چیزی بدون علت رایگان یا ارزان در اختیار ما قرار نمی گیرد! این نوع هاستینگ ها محدودیت های زیادی دارند و همچنین تضمین هیچگونه امنیتی برای استفاده از آنها نیست. این گونه سایت ها دامنه های انتخابی شما را نیز به اسم دلخواه خود تغییر داده و جنبه ی خوبی برای برند شما ندارد. بهتر است از این نوع هاستینگ ها فقط برای تست پروژه استفاده شود.
هاست اختصاصی
سرویس های هاست اختصاصی، کل سرور را در اختیار یک مشتری قرار می دهد. همچنین کاربر می تواند سیستم عامل آن را به دخواه تغییر داده و کانفیگ آن به عهده مشتریست. این نوع سرویس ها برای وبسایت های بزرگ مناسب می باشد تا از منابع خوبی بهرمند باشند.
سرور مجازی
سرور مجازی یا vps یکی از سرویس های هاستینگ می باشد که در آن سرور به کمک نرم افزارهای مجازی ساز به چند هاست تقسیم شده و هر بخش به عنوان هاست مجزاست. هاست مجازی چیزی بین هاست اشتراکی و اختصاصی می باشد با این تفاوت که منابع اختصاصی در اختیار دارد و از هاست اختصاصی هزینه کمتری دارد.
میزبانی وب ابری
هاست ابری یا cloud hosting به این صورت می باشد که چند سرور همیشه در حال کار و آماده باش هستند و هر زمان که نیاز به قدرت پردازش بیشتر باشد یکی از سرورها آن را از ابر گرفته و مشغول کار می شود و بعد از انجام کار مجدد آزاد می شود. همچنین اگر زمانی یکی از سرورها دچار مشکل شود سرور بعدی کار را به عهده می گیرد.
ویژگی های هاست مناسب چیست؟
با مفهوم هاست و انواع آن آشنا شدیم. اکنون این سوال پیش می آید که ویژگی های هاست مناسب چیست؟ هاست مناسب باید همیشه در دسترس باشد و از سرعت خوب و منابع خوبی برخوردار باشد. هاست باید امنیت خوبی داشته باشد تا در مقابل حملات هکر ها و ویروس ها مقاوم باشد. پهنای باند از ویژگی های مهم هاست است که هنگام خرید باید به آن توجه کرد.
در این مقاله سعی کردیم به تعریف مفهوم هاست و انواع آن و لوکال هاست بپردازیم. برای تهیه هاست بسته به نوع استفاده خود نیاز به صرف هزینه دارید و باید از شرکت های هاستینگ معتبر خریداری کنید. همانطور که در مورد لوکال هاست صحبت شد بر روی کامپیوتر شخصی قابل راه اندازی می باشد و رایگان است ولی مشکلات خاص خود را دارد. امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد.
شما می توانید برای مشاوره تهیه هاست مناسب جهت استفاده از نرم افزار پزشکیار باستانی طب با ما تماس بگیرید.